Kredittkort
Kredittkort

En långiver vil vurdere mange forskjellige opplysninger da du søker om kredittkort, og en del av dette er din personlige inntekt og evne til å håndtere gjeld. For enhver långiver er det viktig å vite at du er i stand til å betjene gjelden din, ettersom de har et ønske om å få tilbake hva de har lånt bort sammen med eventuelle renter. I tillegg vil de lete etter betalingsanmerkninger hos kredittopplysningssystemene, og dette gjøres for å vurdere din personlige karakter og pålitelighet.

Grunnen til at det er høye krav for kredittkort

En kan si at det er forståelig hvorfor kreditorer ønsker å vurdere flere opplysninger før kredittkort søknaden innvilges. Ethvert selskap som utsteder kredittkort gjør dette med tanke på å kunne tjene penger, og nedskrivinger som følge av tap utgjør et betydelig problem for utlånerne. På bakgrunn av dette er det enkelt å forstå hvorfor utlånerne er så skeptiske til å gi lån til søkere med betalingsanmerkninger. Enda kredittkort har høyere renter enn forbrukslån, er det en mye mer fleksibel låneform. Der forbrukslån krever godkjenning før det kan fornyes, kan du fortsette å bruke kredittkortet såfremt regningen betales i tide. Dette medfører en økt risiko hos utlåner og er en av grunnene til de strenge kravene.

Bli kvitt betalingsanmerkningen først

Det er ganske enkelt umulig å få kredittkort dersom du sitter med betalingsanmerkninger, og det du burde satse på er å betale tilbake alt det du skylder. For det første så skyldes betalingsanmerkninger et problem med livsstilen hvor man enten ignorerer regninger eller ikke klarer å balansere utgifter med inntekter. Av den grunn burde enhver som sitter med slike anmerkninger oppfordres til å ta grep for å endre på livssituasjonen de befinner seg i. Så fort regningene er betalt vil anmerkningen bortfalle innen kort tid, og du vil ha mulighet til å søke om kredittkort slik du ønsket. Les også om refinansiering av gjeld.